Φύσηξε... σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

του Νίκου Αβουκάτου

Σήμερα το πρωί, με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στη Θεσσαλονίκη, βγήκαν... βόλτα στους δρόμους κάθε είδους σκουπίδια! Με τον φωτογραφικό φακό της Greenagenda.gr, καταγράψαμε άσχημες εικόνες, σε ακτίνα περίπου 600 μέτρων.

Δυστυχώς αυτό που αντικρίσαμε σήμερα στον Εύοσμο λίγο πολύ συμβαίνει στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας. Τα συνεργεία καθαρισμού τρέχουν να  προλάβουν... να κρατήσουν καθαρές τις γειτονιές, αλλά δεν αρκεί  αυτό χωρίς τη δική μας συνδρομή.

Σακούλες, λοιπόν, βγήκαν... στο σεργιάνι. Χάρτινες συσκευασίες σέρνονται σε δρόμους και πεζοδρόμια, πλαστικά μπουκάλια και χαρτιά γέμισαν τους δρόμους.

2

«Κάθε φορά που έχει αέρα πετάνε χαρτόνια, σακούλες στον αέρα. Έχουμε όλη μέρα τα συνεργεία μας στους δρόμους και προσπαθούμε να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή. Πρέπει όμως και ο δημότης να βοηθήσει σε αυτή την καθημερινή προσπάθεια. Πετούν τις σακούλες οπουδήποτε», τόνισε στη Greenagenda.gr o Γιώργος Μαξούρας, αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου.

3

Μια χάρτινη συσκευασία σφηνωμένη στο φρεάτιο, ο αέρας μάταια την έσπρωχνε με δύναμη. Τα πλαστικά μπουκάλια στριφογύριζαν ανάλογα με την κατεύθυνση του αέρα.

«Συνηθισμένη εικόνα κάθε φορά που φυσάει», ανέφερε ο κ. Τάσος που διαμένει στην οδό Πατρόκλου.

«Στο στενό μας περνούν πάσης φύσεως απορρίμματα που κάποιοι δεν σκέφτηκαν να τα πετάξουν στους κάδους. Κρίμα να συνεχίζεται αυτή μας η συμπεριφορά, τα βλέπουν και τα εγγόνια μας».

4 5 6

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση