Όλα για το κεράσι σε συνέδριο στη Νάουσα

Εκατό ερευνητές που ασχολούνται με το κεράσι, προερχόμενοι από 35 χώρες, θα συναντηθούν στη Νάουσα, από 4 έως 8 Απριλίου 2016, στο Διεθνές Συνέδριο για την καλλιέργεια του κερασιού.

Πρόκειται για ερευνητές από Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Ιταλία, Ισπανία, Λιθουανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Τουρκία, Αγγλία αλλά και από την Ασία, Αμερική και Ωκεανία.

Το Συνέδριο, με τίτλο «Αειφόρος παραγωγή υψηλής ποιότητας κερασιών για την ευρωπαϊκή αγορά» διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν τα ερευνητικά αποτελέσματα του προγράμματος «COST ACTION FA1104». Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή συνεργασία για την επιστήμη και την τεχνολογία στην παραγωγή του Κερασιού, με συντονιστή το Ινστιτούτο «ΙΝRA» του Μπορντώ, που ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2012 και θα ολοκληρωθεί στη Νάουσα, τον Απρίλιο του 2016.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα καλύψουν όλο το φάσμα της καλλιέργειας κερασιάς, από το γενετικό υλικό (ποικιλίες και υποκείμενα) και τις καλλιεργητικές τεχνικές (σχήματα διαμόρφωσης, θρέψη-λίπανση και φυτοπροστασία) μέχρι θέματα συσκευασίας, συντήρησης, διανομής και διατροφής. Επιπρόσθετα, διακεκριμένοι Επιστήμονες από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι ομιλητές για καλύψουν ειδικά θέματα ενδιαφέροντος για την καλλιέργεια της κερασιάς.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Νάουσας, στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς «Χρήστος Λαναράς».

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cherry2016.gr/

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση