Γέμισε νεκρά χρυσόψαρα φράγμα στην Κρήτη - Τα τρώνε φίδια (φωτο+vid)

Απαντήσεις για τα δεκάδες μικρά χρυσόψαρα που βρέθηκαν νεκρά μέσα στο φράγμα Αποσελέμη, στην Κρήτη, αναζητούν τώρα μέσω εργαστηριακών ελέγχων οι ερευνητές του ΕΛΚΕΘΕ.

Σύμφωνα με το Cretapost.gr, το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, καθώς υπάρχει ανησυχία για την ποιότητα του νερού ενώ κάποιοι εξέφρασαν φόβους ότι ρίχνονται λύματα μέσα στο φράγμα και προκάλεσαν το θάνατο των ψαριών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Φώτης Καζάσης, τόνισε ότι ελήφθησαν δείγματα του νερού από διαφορετικά σημεία του φράγματος προκειμένου γίνουν φυσικοχημικοί και μικροβιολογικοί έλεγχοι καθώς επίσης ψάρια θα έχουν σταλεί στο ΕΛΚΕΘΕ για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου των ψαριών.

Τα νεκρά ψάρια έγιναν, μάλιστα, βορά για φίδια που γλιστρούν ανάμεσά τους και επιχειρούν να τα φάνε. Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή και το βίντεο του χρήστη του Youtube και κινηματογραφιστή, Νίκου Σαράντου:

«Ένα απίστευτο σκηνικό ζωής και θανάτου διαδραματίστηκε μπροστά μου όταν κατέγραφα με το drone και την κάμερα μου το περίεργο φαινόμενο του θανάτου εκατοντάδων χρυσόψαρων στον ποταμό που καταλήγει στην λίμνη του φράγματος Αποσελέμη.

Ξαφνικά μέσα στο ποτάμι εντοπίζω ένα φίδι να γλιστράει με γρήγορες κινήσεις ανάμεσα σε νεκρά και ζωντανά ψάρια έχοντας αρπάξει με τα κοφτερά δόντια του ένα από αυτά, προσπαθώντας να βρει ένα απόμερο κομμάτι στεριάς για να απολαύσει το γεύμα του.

Σε μια στιγμή σταμάτα και έχοντας πάντα στο στόμα του το χρυσόψαρο, σηκώνεται σαν να επιδεικνύει το λάφυρο του και με γρήγορες κινήσεις συνεχίζει το ψάξιμο.

Στη συνέχεια και αφού βρήκε κρυψώνα πίσω από ένα ξύλο επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο για αυτό τους νόμους  της φύσης και της τροφικής αλυσίδας...

Η έκπληξη μου έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα  ότι αυτό το φίδι δεν ήταν ο μοναδικός θηρευτής στο ποτάμι. Ανάμεσα στα νεκρά και τα ζωντανά χρυσόψαρα υπήρχαν τουλάχιστον και άλλα τρία φίδια. Κολυμπούσαν ανάμεσα στα ανήμπορα να αντιδράσουν ψάρια και σερνόντουσαν απάνω τους  και τα μύριζαν για να διαλέξουν το επόμενο γεύμα τους.

Το ένα ερπετό μάλιστα που ήταν το μεγαλύτερο και ξεπερνούσε τα δυο μέτρα, είχε ένα εμφανές εξόγκωμα στη μέση του σώματος του που παρέπεμπε σε προηγούμενο πλούσιο γεύμα.

Το βλέπουμε να δαγκώνει ένα νεκρό ψάρι στο κεφάλι και να το αφήνει τελικά συνεχίζοντας το ανατριχιαστικό κυνήγι μέσα στο σκηνικό θανάτου με εκατοντάδες νεκρά και μισοπεθαμένα χρυσόψαρα που έψαχναν απεγνωσμένα για οξυγόνο.

Δάγκωναν  ή προσπαθούσαν να δαγκώσουν τα ψάρια στα μάτια και στο κεφάλι».

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση