Ημερίδα για την Ενεργειακή Φτώχεια και το έργο EPAH στη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη ημερίδα του έργου Energy Poverty Advisory Hub (EPAH) διοργανώνουν αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου στις 10:00 στη Θεσσαλονίκη η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ – Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε συνεργασία με τον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από την ευρωβουλευτή του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, η οποία θα αναφερθεί στη συνεργασία του έργου EPAH, που υποστηρίζεται από την ΕΕ, με τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν παρουσιάσεις σχετικές με τις δράσεις του δήμου για την ενεργειακή φτώχεια, την επίδραση της οικονομικής κρίσης στην ενεργειακή κατάσταση των νοικοκυριών και τον κοινωνικό αντίκτυπο των ενεργειακών κοινοτήτων, από εκπροσώπους του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, της ΜΚΟ ΙΝΖΕΒ, του ΑΠΘ και του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ. Τέλος, εκπρόσωπος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε θα παρουσιάσει το εγχειρίδιο αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας από τους ΟΤΑ, που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο του έργου EPAH.

Το έργο Energy Poverty Advisory Hub υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Ενέργειας για την Ενεργειακή Φτώχεια, καθώς και του Συμφώνου των Δημάρχων αλλά και των Πρωτοβουλιών για την Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της Ε.Ε. Η υλοποίηση του έργου στην Ελλάδα γίνεται από την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ενώ σκοπός του είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας στις τοπικές και περιφερειακές αρχές για την υποστήριξη της χάραξης πολιτικής που θα προωθεί την δίκαιη ενεργειακή μετάβαση και την ανακούφιση της Ενεργειακής Φτώχειας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άστρον» στη Μενεμένη, Χρ. Σμύρνης 16 και Κομνηνών.

Δείτε εδώ την Πρόσκληση και το Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Το έργο EPAH ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2020 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2024. Η κοινοπραξία απαρτίζεται από 13 οργανισμούς προερχόμενους από 13 χώρες:

  • NOVA (Πορτογαλία)
  • Ecoserveis (Ισπανία)
  • Οργανισμός Ενέργειας 3 χωρών (Ιρλανδία)
  • Γραφείο Climate Alliance Brussels (Βέλγιο)
  • Γραφείο Climate Alliance Germany (Γερμανία)
  • AISFOR (Ιταλία)
  • DOOR (Κροατία)
  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. (Ελλάδα)
  • Ενεργειακό Γραφείο Κύπρου (Κύπρος)
Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση