Θεσσαλονίκη: Μαθητές και εθελοντές καθάρισαν την πλατεία Αριστοτέλους (φωτο)

Του Κώστα Κεχαγιά

Σκούπες, φαράσια, αλλά και ξύστρες για τις κολλημένες τσίχλες επιστράτευσαν μαθητές και εθελοντές για να καθαρίσουν την πλατεία Αριστοτέλους.

Τη δράση της πρώτης τάξης γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια, της φιλοζωικής οργάνωσης «Νοιάζομαι» και του ΑΣ Άρης που έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ο κεντρικός δήμος.

Οι υπεύθυνοι του Άρη αγόρασαν τα υλικά ώστε οι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης να αλλάξουν ορισμένα από τα παγκάκια στην πλατεία Αριστοτέλους, τα οποία είχαν υποστεί φθορές στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου για τα 110 χρόνια ζωής της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

 

katharismos-aristotelous.jpg.webp

Σήμερα μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια σε συνεργασία με τη φιλοζωική ομάδα «Νοιάζομαι» πραγματοποίησαν μια δράση καθαρισμού στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Βασιλέως Ηρακλείου. Με εργαλεία του κεντρικού δήμου, τα παιδιά για πολλή ώρα ξεκολλούσαν τις κολλημένες τσίχλες και σκούπισαν το πλακόστρωτο.

aggeloudis-katharismos-vasileos-irakliou.jpg.webp

 

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης συνομίλησε με τα παιδιά σε χαλαρό ύφος και δήλωσε συγκινημένος από την πρωτοβουλία τους.

«Δεν έχει σημασία πόσο θα καθαρίσουμε την Πλατεία Αριστοτέλους, αλλά το μήνυμα που θα στείλουμε. Σήμερα λέμε "δήμαρχε κόψε το κεφάλι σου να καθαρίσεις την πόλη και εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι καθαρή"», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελούδης.

tpd.gif«Στέλνουμε μήνυμα στον κόσμο, να ενδιαφέρεται για τα αδέσποτα, για την καθαριότητα και να κάνει ανακύκλωση», συμπλήρωσε και ρώτησε τους μαθητές αν γνωρίζουν την έννοια της ανακύκλωσης.

Επιπλέον, οι εθελοντές της φιλοζωικής «Νοιάζομαι» που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού τοποθέτησαν δύο ποτίστρες στον άξονα της Αριστοτέλους.

«Κάνουμε παρόμοιες δράσεις κάθε 12 χρόνια. Φέτος, είπαμε να κάνουμε τη δράση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων και επιλέξαμε την Αριστοτέλους γιατί είναι κεντρικό σημείο. Έτσι, περνάμε κι ένα μήνυμα στον κόσμο», είπε η Εύη Καλαϊτζίδου, εκ των εθελοντών της φιλοζωικής οργάνωσης.

Σε ό,τι αφορά στα παγκάκια που αντικαταστάθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του κεντρικού δήμου, Γιώργος Δημαρέλος, δήλωσε πως οι κινήσεις όπως αυτή του ΑΣ Άρη, είναι ευπρόσδεκτες.

«Μας προμήθευσε ο Άρης τα υλικά που χρειάζονται για να αποκατασταθεί η πλατεία από τους βανδαλισμούς», είπε συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος, ο οποίος σχετικά με τη δράση καθαρισμού τόνισε ότι «μας αρέσουν πολύ αυτές οι δράσεις, γιατί είναι κυρίως αυθόρμητες και δείχνουν τη θέληση του κόσμου να συμμετάσχει».

Πηγή: Voria.gr
 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση