Μέσα στον Μάρτιο εξελίξεις για ΧΥΤΥ στην Κέρκυρα

Την κινητοποίηση της πολιτείας προκάλεσε η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα. Χθες πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη για το θέμα, όπου αποφασίστηκε η επίσπευση όλων των διαγωνισμών και των μελετών που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε σκοπό να υπάρχουν ορατές εξελίξεις ακόμα και μέσα στον Μάρτιο.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, εντός του μήνα θα υπογραφεί σύμβαση για την αποκατάσταση του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, τις εγκαταστάσεις του οποίου καταστρέφει μερίδα κατοίκων της περιοχής με σκοπό να μη λειτουργήσει. Μέσα στον Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει και η «ενισχυμένη λειτουργία» των δύο κινητών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, ώστε να διαχωρίζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποσότητα ανακυκλώσιμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», μέσα στον Απρίλιο θα ξεκινήσει η προσωρινή αποθήκευση των δεματοποιημένων σκουπιδιών σε οικόπεδο 52 στρεμμάτων στο Τεμπλόνι, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ. Οσον αφορά τις τελικές υποδομές, η διυπουργική ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων στο Τεμπλόνι και νέου ΧΥΤΥ σε γειτονική περιοχή. Τα δύο έργα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ. Τέλος, θα καταβληθεί προσπάθεια να επισπευστούν τέσσερα έργα διαλογής στην πηγή και πράσινων σημείων, προϋπολογισμού 2,9 εκατ. ευρώ.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση