Οργάνωση «Γη»: Στις τρεις καλύτερες πρωτοβουλίες σύνδεσης ανθρώπου και φύσης παγκοσμίως

Η ελληνική οργάνωση «Γη», στο πλαίσιο του προγράμματος «Nature for All», επιλέχθηκε από τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), ως μια εκ των τριών καλύτερων πρωτοβουλιών παγκοσμίως που συνδέουν τον άνθρωπο με τη φύση.

Το πρόγραμμα «Nature for All» έχει στόχο να εμπνεύσει μια νέα γενιά στοχαστές και δρώντες σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, με στόχο τη σύνδεσή τους με τη φύση και την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων για την προστασία και διατήρησή της.

Η Οργάνωση «Γη» είναι καλεσμένη να παρουσιάσει το έργο της στο Διεθνές Συνέδριο για τη Προστασία της Φύσης (World Conservation Congress) που διοργανώνει το IUCN κάθε τέσσερα χρόνια, με τη συμμετοχή 1.300 περιβαλλοντικών οργανώσεων από 160 χώρες. Το συνέδριο πραγματοποιείται φέτος στην Χαβάη από την 1η μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου. Η ελληνική οργάνωση θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να διαγωνιστεί για την τιμητική διάκριση του οργανισμού με τις πιο δημιουργικές πρακτικές σύνδεσης ιδίως των κατοίκων των πόλεων με τη φύση.

Ο Διευθυντής της Οργάνωσης Ντίνος Μαχαίρας δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη τιμή για την Οργάνωση Γη η επιλογή μας από το IUCN και η πρόσκληση στο φετινό World Conservation Congress. Εργαζόμαστε πολλά χρόνια προκειμένου να καταφέρουμε να εντοπίσουμε και αξιοποιήσουμε τρόπους που θα φέρουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο και κατ' επέκταση κοντά στη φύση. Το "Κέντρο της Γης", το περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό μας πάρκο στο Ίλιον, υπηρετεί εδώ και 4 χρόνια με μια ιδιαίτερα δημιουργική προσέγγιση αυτή τη προσπάθεια. Δεν ξέρω αν στην Χαβάη θα αναδειχθούμε ως η καλύτερη πρωτοβουλία στο κόσμο, όμως και μόνο η διάκρισή μας στους τρεις επικρατέστερους αποτελεί ήδη μια νίκη, καθώς με τη συμμετοχή μας στον διαδικασία, θα έχουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε την εμπειρία μας, να μάθουμε από επιτυχημένα παραδείγματα και να επικοινωνήσουμε την ιδέα μας σε ένα διεθνές κοινό».

Λίγα λόγια για την Οργάνωση Γη

Η Οργάνωση Γη είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε το 2010 με σκοπό την ανάπτυξη της Περιβαλλοντικής & Κοινωνικής Νοημοσύνης. Το 2012 δημιούργησε το Κέντρο της Γης, ένα οικολογικό πάρκο στο Ίλιον, όπου ο επισκέπτης όλων των ηλικιών διδάσκεται από τη λειτουργία της Φύσης, αντλεί αισιοδοξία και συμμετέχει σε συλλογικές δράσεις από τις οποίες μπορεί να εμπνευστεί για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Οργάνωση Γη μπορείτε να επικοινωνήσετε με το 210 2325 380 ή να επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.organizationearth.org/

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση