Τι θα ανακοινώσει ο Φάμελλος για τους ΦΔ Προστατευόμενων Περιοχών

του Νίκου Αβουκάτου

Διαβεβαιώσεις ότι η χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών για το 2017 θα παραμείνει εξασφαλισμένη, πρόκειται να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στη σημερινή, κρίσιμη συνάντησή του με εκπροσώπους των ΦΔ.

Ως εκ τούτου, η χρηματοδότηση των ΦΔ, ύψους περίπου 7,8 εκατ. ευρώ, θα συνεχίσει να διενεργείται από το Πράσινο Ταμείο.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της Greenagenda.gr, αναμένεται να ανακοινωθεί η αναστολή του νόμου για τη συγχώνευση και κατάργηση των Φορέων Διαχείρισης και ότι θα παραμείνει σε ισχύ η παρούσα διοικητική μορφή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φάμελλος αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον άμεσο καθαρισμό του νομοθετικού πλαισίου της νέας αρχιτεκτονικής προστασίας του συστήματος φύσης.

Σκεπτικισμός στους εργαζομένους

Από την πλευρά τους, οι συνολικά 367 εργαζόμενοι στους Φορείς, η πλειοψηφία των οποίων έχουν συνάψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους και λένε χαρακτηριστικά ότι «βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα», καθώς περιμένουν σήμερα να δοθούν απαντήσεις που αφορούν το νομοθετικό πλαίσιο.

Επί της ουσίας, τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν την εύρυθμη λειτουργία των Φορέων για περισσότερο από έναν χρόνο παραμένουν άλυτα, αφού οι παρεμβάσεις που αναμένεται να γνωστοποιηθούν αποτελούν προσωρινή λύση και όχι ουσιαστική τομή στο ζήτημα.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση