Αφιερωμένη στις φιλοπεριβαλλοντικές καλλιέργειες η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

Με τη συμμετοχή δεκάδων εκθετών από διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια της 17ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας, η οποία φιλοξενείται στον χώρο του Παυσιλύπου. Τη φετινή γιορτή διοργανώνει η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής) και είναι αφιερωμένη στις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου.

Την έναρξη της 17ης Οικολογικής Γιορτής, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, κήρυξε ο πρόεδρος της ΟικόΣφαιρας, Σωκράτης Βασιλάκος. Στην τελετή των εγκαινίων, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, περιφερειακός σύμβουλος  Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Νούσιος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η 17η Οικολογική Γιορτή επικεντρώνεται στους πολίτες που επιζητούν από τη γεωργία, εκτός από την παραγωγή φθηνών, ασφαλών και υγιεινών τροφίμων, τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις αρνητικές επιπτώσεις της γεωργικής παραγωγής».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, χαρακτήρισε το θέμα της φετινής Γιορτής ιδιαίτερα επίκαιρο, ενώ συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωσή της. Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, αναφέρθηκε στη στήριξη που παρέχει ο δήμος στην Οικολογική Γιορτή, ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και επίκαιρη τη φετινή θεματολογία.

Νωρίτερα, άνοιξε τις πύλες της και η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Ειδών Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων, στην οποία φέτος συμμετέχουν περισσότεροι από 40 εκθέτες από όλη τη χώρα με περίπτερα και με μία ευρεία γκάμα προϊόντων.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση