Το «Staramaki» διατίθεται πιλοτικά σε καφετέριες του Κιλκίς

του Νικου Αβουκάτου

Το «Staramaki», δηλαδή καλαμάκι από το βασικό στέλεχος του σιταριού διατίθενται από σήμερα στις καφετέριες του Κιλκίς και έτσι πλέον οι πελάτες γνωρίζουν το φυσικό αυτό προϊόν στην πόλη όπου γεννήθηκε η συγκεκριμένη ιδέα. «Ξεκινήσαμε με τη διάθεση  4.000 τεμαχίων και καταφέραμε να καλύψουμε το 90% των καφετεριών της πόλης», επεσήμανε ο Στέφανος Καμπέρης, Πρόεδρος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Staramaki».

Σύμφωνα με τον κ. Καμπέρη, η ζήτηση είναι μεγάλη σε όλη την Ελλάδα και γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί η παραγωγή του οικολογικού προϊόντος. «Θα προσπαθήσουμε  όσο γίνεται να καλύψουμε το μεγαλύτερο  γεωγραφικό πλάτος της χώρας. Από το νέο έτος θα συνεχίσουμε σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα και άλλες πόλεις».

Οι συσκευασίες για την προώθηση του φυσικού προϊόντος είναι από καλάμι Δοϊράνης. Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των καφετεριών προσφέρουν ποσότητες καφέ ως αντάλλαγμα.

Να σημειωθεί ότι παρελθόν θα πρέπει να θεωρούνται από το 2021 τα πλαστικά καλαμάκια, καθώς ανήκουν στην ομάδα των προϊόντων πλαστικού μιας χρήσης που βάσει πρόσφατης πολιτικής συμφωνίας της Ευρωβουλής και του Συμβουλίου της ΕΕ θα τεθούν εκτός ευρωπαϊκής αγοράς.

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση