Αγγελούδης: «Η ανακύκλωση να γίνει η νέα μόδα της πόλης» - Εγκαινιάστηκε το 8ο Φεστιβάλ

Του Νίκου Αβουκάτου

Θέλουμε να φτιάξουμε μια πόλη πιο πράσινη, καθαρή και ανθρώπινη που να παράγει λιγότερα απορρίμματα και να γίνεται η ορθή διαχείριση τους επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, κηρύσσοντας την έναρξη το 8ου Φεστιβάλ Ανακύκλωσης.

«Στόχος μας είναι η ανακύκλωση να γίνει η νέα συνήθεια, η νέα μόδας της πόλης. Θέλουμε να κινηθούμε σε αυτήν την κατεύθυνση και να αλλάξουμε  την εικόνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Με τη ψήφιση του κανονισμού καθαριότητας έγινε πράξη μια από τις δεσμεύσεις μας, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αναλάβουν δράση οι επόπτες γειτονιάς», είπε ο κ. Αγγελούδης. Μιλώντας στην έναρξη του φεστιβάλ ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωσή του.

 

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Κλιματικής Κρίσης, Γιώργος Δημαρέλος, τόνισε ότι «μεγάλη σημασία έχει να διαμορφώσουμε μια κουλτούρα ανακύκλωσης και να  εκπαιδεύσουμε τα νέα παιδιά».

Αξίζει να σημειωθεί πως περισσότεροι από 700 μαθητές και μαθήτριες επισκέφθηκαν κατά την πρώτη μέρα το φεστιβάλ ανακύκλωσης που διεξάγεται στους χώρους ΔΕΘ Helexpo και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 26 Απριλίου.

Ο κ. Δημαρέλος επέμεινε στην ορθή διαχείριση του οργανικού απόβλητου που υπολογίζεται σε πάνω από 40% με 50%στον πράσινο κάδο, και στην περιοχή των Λαδάδικων  πάνω από 50%.

«Μεγάλη σημασία έχει για εμάς η μείωση της σπατάλης τροφίμων και να καταφέρουμε ένα στοχευμένο ποσοστό οργανικού  και να το εκτρέψουμε από τον πράσινο κάδο. Σύντομα θα προκηρύξουμε έναν διαγωνισμό  συλλογής του οργανικού από 500 μεγάλους παραγωγούς εντός του δήμου για κομποστοποίηση και παραγωγή βιοκαυσίμου".

 

Χαιρετισμούς στη τελετή εγκαινίων  απηύθυναν ο  αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκος Τζόλας, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ Helexpo, Αλέξανδρος Τσαξιρλής, αλλά και εκπρόσωποι συστημάτων και εταιρειών ανακύκλωσης που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση