Θεσσαλονίκη: Απτόητοι από την εισαγγελική παρέμβαση, πετούν ξανά μπάζα στον παράδρομο της Περιφερειακής (φωτο+video)

του Νίκου Αβουκάτου

Άρχισαν και πάλι τις τελευταίες εβδομάδες τα δρομολόγια της παράνομης απόρριψης σε παράδρομο του Κόμβου 12 της ΕΟ Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, δίπλα από την Περιφερειακή Οδό της Θεσσαλονίκης, και παρά τη σχετική εισαγγελική παρέμβαση για το ζήτημα μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι σωροί μπάζων επεκτείνονται καθώς συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η ανεξέλεγκτη απόθεση κάθε λογής αντικειμένων: από σακιά με υλικά ανακαίνισης σπιτιών και καταστημάτων μέχρι έπιπλα, κομμάτια γυαλιών και πλαστικά υλικά, ακόμη και μπιτόνια με επικίνδυνα υγρά απόβλητα.

Θυμηθείτε:

Όπως προκύπτει από την αυτοψία της Greenagenda.gr, σε μια απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων κείτονται διασκορπισμένα απόβλητα παραπλεύρως της Οδού, εντός των ορίων του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη. Στο σημείο έχει εγκαταλειφθεί και ένα ΙΧ αυτοκίνητο.

Το οξύτατο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόρριψης μπάζων από ασυνείδητους επιχείρησαν να αντιμετωπίσουν κατά διαστήματα η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη με επιχειρήσεις «σκούπα» για την απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας μπάζων και σκουπιδιών, σε έναν δρόμο που είναι η «βιτρίνα» της πόλης στην ανατολική είσοδό της, αλλά κυρίως στην έξοδο, προς την τουριστική Χαλκιδική.

Η κατάσταση βελτιώθηκε για αρκετό διάστημα αλλά οι κακές συνήθειες των ασυνείδητων δεν σταματούν, καθώς άρχισαν και πάλι να ξεφορτώνονται τα απόβλητά τους στο γνώριμο σε εκείνους σημείο.

Την άσχημη αυτή κατάσταση περιέγραψε στη Greenagenda.gr ένας επαγγελματίας της περιοχής.

«Παρά τις απαγορευτικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί και τις προσπάθειες αποτροπής απόθεσης των μπάζων το πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει οξύτατο. Η ανεξέλεγκτη απόθεση γίνεται κυρίως τις βραδινές ώρες», εξήγησε ο ίδιος.

Συνεχίζουν να πετούν μπάζα, ακόμα και μετά την παρέμβαση εισαγγελέα

Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από καταγγελία για απόρριψη στερεών απορριμμάτων στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου είχε ατύπως δημιουργηθεί παράνομη χωματερή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τότε καταγγελία, στον παράδρομο, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, άγνωστοι είχαν πετάξει ογκώδη απορρίμματα και μπάζα, με αποτέλεσμα τόσο τη ρύπανση του περιβάλλοντος όσο και την άσχημη εικόνα του σημείου.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Καλλίδης, είχε δώσει εντολή στην εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί το αδίκημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος όσο και τυχόν παραλείψεις συναρμόδιων φορέων και οργάνων που έχουν την ευθύνη διατήρησης του χώρου καθαρού.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση