Δίωρος αποκλεισμός των Τεμπών-Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες

Σε αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών προχώρησαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και για δύο ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας.

Στη Θεσσαλονίκη, στο Yπουργείο Μακεδονίας - Θράκης θα συγκεντρωθούν αύριο το πρωί, ανάμεσα στις 11.00 και στις 12.00, οι αγρότες από το μπλόκο των Πράσινων Φαναριών το οποίο απέκλεισαν στον επ΄ αόριστον αποκλεισμό -και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Κλειστό επ' αόριστον είναι και το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ από αγρότες και κτηνοτρόφους της Κεντρικής Μακεδονίας, που βρίσκονται στον κόμβο της Ειδομένης.

Στον νομό Χαλκιδικής, παρατεταγμένα παραμένουν τα τρακτέρ στη διασταύρωση των Βραστάμων, στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Νέων Μουδανιών-Σιθωνίας στον Άγιο Μάμα και στον κόμβο της Νέας Τρίγλιας.

Αγροτικό μπλόκο έχει στηθεί στα Γρεβενά και συγκεκριμένα στην πρώτη έξοδο προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Στο Καλονέρι Βοείου, αγρότες και κτηνοτρόφοι έστησαν το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας, ενώ θέση έχουν ήδη πάρει και αυτοί του Αμυνταίου, στον κόμβο Αντιγόνου, στην εθνική οδό Φλώρινας- Έδεσσας.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι των Πύργων Πτολεμαΐδας παραμένουν στο μπλόκο στον κόμβο Μανιακίου, επί της εθνικής οδού Φλώρινας- Έδεσσας, ενώ την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου στήνουν αγροτικό μπλόκο στη γέφυρα Ρυμνίου, που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Λάρισας- Κοζάνης.

Αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων την Κυριακή από τις 19.00 έως τις 21.00, στον κόμβο του Κεφαλοβρύσου, κοντά στο Αιτωλικό.

Για την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας στη Νίκαια.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση