ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΣΤΗΝ AGROTICA

Σε προβοκάτσια δεξιών και ακροδεξιών δυνάμεων αποδίδει τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με την πολιορκία των αγροτών στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, που είχε ως αποτέλεσμα να ματαιωθούν τα εγκαίνια της 26ης Agrotica, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Αποστόλου διαπιστώνει κλιμάκωση της έντασης μετά την άρνηση στην πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε στους αγρότες η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως τα επεισόδια των τελευταίων ωρών, ο αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και η παρεμπόδιση των εγκαινίων της έκθεσης εκφράζουν τη μεγάλη μάζα των αγροτών. Οι αγρότες είναι άνθρωποι της δουλειάς και της προκοπής. Όχι της τυφλής και αδιέξοδης σύγκρουσης, στην οποία φαίνεται να πρωτοστατούν ή να υποκινούν προβοκατόρικες δυνάμεις της δεξιάς, αλλά και της ακροδεξιάς», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δηλώνει πως μετά τη ματαίωση των εγκαινίων της Agrotica αλλά και από σχετική παράκληση του κ. Μπουτάρη, θα αποφύγει τις κινήσεις που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη Θεσσαλονίκη.
Καλεί ακόμη όλα τα κόμματα, τους θεσμικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους να πάρουν σαφή θέση απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, ενώ απευθύνει εκ νέου κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο να προσέλθουν στο διάλογο «έτσι ώστε να βρεθούν λύσεις όχι μόνον για τα ζητήματα που θέτουν με τις κινητοποιήσεις τους, το ασφαλιστικό και το φορολογικό, αλλά λύσεις για την επόμενη μέρα της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».

Δηλώνει τέλος πως ο λαός με την ψήφο του στις εκλογές, έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να οδηγήσουν τη χώρα στον δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο δρόμο και κάλεσε τους αγρότες να δώσου μαζί αυτή τη μάχη.

Αν σας άρεσε το άρθρο, Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση